hmmm moze troche dużo tego będzie ale myśle ze to się przyda, moze bardziej w odzywianiu ale.... (odpowiedź na pytanie zaznaczyłem wykrzyknikami) "Jeść, by trenować Część I: Składniki odżywcze - węglowodany Nasze rozważania na temat znaczenia odżywiania w treningu rozpoczniemy od omówienia podstawowych składników odżywczych. Jednym z nich są [...]
[...] pomarańczowobrązową. Zabarwienie moczu zmienia się na skutek przedostania się do niego różnych barwników: np. po zjedzeniu buraków mocz staje się różowy, gdy zażywamy dużo witaminy B - mocz jest intensywnie żółty, gdy leczymy zakażenie dróg moczowych błękitem metylenowym, mocz przybiera barwę niebieskozielonkawą, w żółtaczce mocz jest [...]
[...] i optymalnym odżywianiem powoduje znaczny przyrost masy mięśniowej. 3). Redukcja tkanki tłuszczowej. Spalanie tkanki tłuszczowej przy zażywaniu sterydów jest dużo szybsze. Wytłumaczeniem tego jest fakt, że przemiana materii w czasie zażywania sterydów jest dużo szybsza. 4). Zwiększenie wytrzymałości (wydolności aerobowej). [...]
[...] tzw. negatywnym bilansem azotowym. Po odstawieniu sterydów organizm nie jest w stanie przywrócić normalnego poziomu hormonów organizmie. W międzyczasie organizm traci dużo białka, z tego powodu regeneracja jest niewystarczająca. Po odstawieniu sterydów organizm źle znosi długi i ciężki trening. Właściwym wyjściem jest zredukowanie treningu [...]
[...] Badania dowodzą, że zawiera duże ilości prekursorów hormonów (glikozydy steroidowe), witaminy (B1,B2, B12, E, C), minerałów (magnez, wapń, fosfor, cynk, jod) oraz bardzo dużo aminokwasów (tyrozyna). Taka kompozycja naturalnych aminokwasów, minerałów i prekursorów hormonów powoduje wzrost poziomu testosteronu w organizmie człowieka. Maca [...]
Charon, szczerze mowiac troche mnie zaskoczyles stwierdzeniem „surowe platki owsiane“. Kupowalam juz kilka rodzajow platkow owsianych i jakos nigdy nie odczuwalam potreby ich gotowania.. Wystarczylo nalac do nich cieplego mleka zamieszac i w zasadzie jak dla mnie byly zupelnie zjadliwe (czasem czekalam az troche namokna, ale [...]
[...] Badania dowodzą, że zawiera duże ilości prekursorów hormonów (glikozydy steroidowe), witaminy (B1,B2, B12, E, C), minerałów (magnez, wapń, fosfor, cynk, jod) oraz bardzo dużo aminokwasów (tyrozyna). Taka kompozycja naturalnych aminokwasów, minerałów i prekursorów hormonów powoduje wzrost poziomu testosteronu w organizmie człowieka. Maca [...]
Sterydy anaboliczne - to grupa steroidów pochodzenia naturalnego lub syntetycznego, która ma silne działanie anaboliczne tzn. powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu zwierząt i ludzi. Działanie niektórych sterydów anabolicznych polega na stymulowaniu wzrostu masy mięśni i czasami również kości. Efekt [...]
[...] bez tłuszczu” Jednym z podstawowych problemów przygotowań sportowych zawsze pozostawało właściwe zaopatrzenie energetyczne. Sportowiec potrzebuje bardzo dużo energii, a jako że najwięcej magazynuje jej tłuszcz, ten zawsze pozostawał w obszarze zainteresowań dietologii sportowej. Gospodarka energetyczna. Organizm sportowca [...]
[...] mielonymi. Z tego co udało mi się wyczytać ma to też związek z wchłanialnościa danego produktu z przewodu pokarmowego. Produkty grubo ziarniste które nie uległy zmieleniu dużo dłużej się wchłaniają, gdyż wymagają pracy układu pokarmowego na ich strawienie. Produkty zmielone nie wymagają dużej pracy układu trawiennego, gdyż są już częściowo [...]
[...] są na powstanie niedoborów witaminy D. W związku z wiekiem maleje bowiem zdolność skóry do produkowania tej witaminy pod wpływem światła słonecznego. Winna temu jest również dużo niższa aktywność fizyczna osób starszych, · witamina D jest rozpuszczalna w tłuszczach, ułatwia to jej magazynowanie w organizmie, dlatego też zbyt duże dawki [...]
Probowalem wam obu dac SOG'i, ale tylko przyznalo BigBossowi, nie jestem pelnoprawnym uzytkownikiem czy cos takiego, w najblizszym czasie postaram sie uregulowac naleznosc s.m.p.a. Wiec do rzeczy: TheBigBoss ja to wszystko rozumiem, wydaje mi sie ze duzo wiem na temat odzywiania, lecz jestem ciekaw czy w takiej sytuacji (bedac ektomorfikiem) [...]
"Gudri - to życie wszystko komplikuje, bo jest - po prostu - skomplikowane" hehehe dobry tekst za ten tekst nalezy sie Tobie sog:)Ja moge napisac ze jak udowodniono ograniczenie spozycia cukrow nie koreluje z zapadalnoscia na raka poniewaz komorki nowotworowe odzywiaja sie przedewszyskim cukrem,wola glukoze a pozbawienie ich wegli moze [...]
myslę, że nie ma sie co tak do końca sugerowac tym ig bo z praktyki wiadomo, że najbardziej tuczące są fruktoza i laktoza/galaktoza/, które mają dośc niskie ig. cały sekret w reakcji mieśni/tk. tłuszcz. na działanie insuliny, która jak wiadomo nadmiar glukozy we krwi "upycha" gdzie tylko można. gorzej jest ze wspomnianymi już cukrami, [...]
PODEJRZERWAM, ŻE TO DIETA NA MASE I POD TAKIM KĄTEM JĄ OCENIAM sniadanie 6:00 kreatynka 5g + 60 glukozy 30 min pozneij 100gram ryzu + maslanka 400ml b: 23g w: 100g GLUKOZE RACZEJ BIERZ PO TRANINGU, CHYBA, ŻE TO DO KREATYNINY, BO JA SIE NA SUPLACH NIE ZNAM, NA ŚNIADANIE 100G PŁATKÓW OWSIANYC + 500ML MLEKA 0,5% II sniadanie whey pro matrix 30g [...]
[...] napisał nie wyobrażam sobie obiadku bez warzyw ;/ co do ryżu to Ryż biały najlepszy będzie w okresie budowy masy oraz po treningu. Jak wiadomo na masie je się bardzo dużo węglowodanów - własciwie na granicy możliwości przyswajania - dlatego trzeba wybrać takie źródło, które trawi się w miarę szybko (lecz nie zbyt szybko). Te warunki [...]
teraz konkrety: na diecie niskoweglowodanowej jestem od 11 dni, w ciagu tego czsu moja waga spadla z 118-119kg. do 113-114kg. czy to przypadkiem nie za szybko? boje sie ze to nie tylko woda, ale tez i miesnie. RACZEJ W ZDECYDOWANEJ WIEKSZOSCI WODA, MALA SZANSA JEST TO ABYS STRACIL MIESNIE, JESLI JEDNAK TAK SZYBKA UTRATA WAGI BEDZIE POSTEPOWALA TO [...]
[...] pojawia się cukier trzustka musi wydzielić duzo wiecej insuliny niż u szczupłych ludzi, bo twoje tkanki nierówno reagują na insuline. Cześć tkanek - np mięśnie potrzebuję dużo wiecej insuliny by przyjąć cukry, tkanka tłuszczowa trzyma lepszą wrażliwość i większa ilość insuliny silniej stymuluje ją do wychwytywania lipidów i gromadzenia ich. [...]
[...] 17 % (co mnie bardzo zatłuszcza)- da się wyczuć w smaku - nie Carbo Treca nie jest aż tak słodkie. Ale to nie wszystko - to, aby produkt był tak dobrze rozpuszczalny i miał dużo węgli złożonych należy użyć polisacharydów pszenicznych, które nie są tanie - a Trec ich właśnie używa. Moim zdaniem Carbo Treca to preparat bardziej nowoczesny - i [...]